Dispreţ

Sigur că ei nu ar fi avut nicio vină, cum nu au avut nici francezii, cum nu au nici miile de copii decapitaţi de forţele NATO în spaţiul islamic – să nu uităm de acel concept “victime colaterale”. Acest atentat nu are nicio treabă cu islamizarea şi religia, astea sunt doar pretextele folosite de propagandă ca să dea o justificare actului barbar. Mai simplu spus, actele comise au o legătură de fapt cu actele comise de forţele care „stabilesc şi aduc pacea” în lumea musulmană.

Păi, să facem un exerciţiu, dacă forţele astea vor să fie democraţie, de ce nu o instaurează şi în Dubai? Da, Dubai! Acolo, e vorba de un trib care conduce, evident cât se poate de „democratic”! De ce „democraţia” se aplică doar unora şi altora nu? Pentru că unii au pactizat şi alţii nu au vrut să cedeze? Să nu uităm ce a spus Chomsky la O.N.U, să nu uităm totuşi să facem apel la orice autor de bună credinţă, nu la jurnalişti cumpăraţi, ori la „formatori de opinii” pe Facebook.

Religia – este pretextul folosit pentru a ucide în continuare. Atentatele sunt doar un răspuns barbar la o atitudine barbară, mascată sub pretext de civilizare. Nu e vorba de Iisus aici, nu e vorba de ideologie, e vorba de bani, e foarte simplu, e o bătălie pe resurse şi pe piaţă. Cine nu se supune? E barbar! Cine se supune? E civilizat!  Iar la final….mă întreb şi eu, exact ca George Carlin, care  e diferenţa morala între a decapita un ins, ori doi, şi a arunca o bombă peste un spital?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *