Aşadar, când este o femeie frumoasă? Nu este tocmai atunci când nu ţine morţiş să se perfecţioneze pentru o lume ce oricum o falsifică? Oglinda în care se scaldă este doar un pretext pentru imperfecţiunile pe care le ascunde cu ardoare. O femeie este puternică atunci când lumea ei arată ca o oglindă; atunci când reuşeşte să-şi ascundă însăşi slăbiciunile, doar pentru a erupe în golul care o desparte de peronul concret al vieţii sale. O femeie frumoasă nu aşteaptă niciodată în gară. O femeie frumoasă nu-şi ascunde cu ardoare imperfecţiunile. Dimpotrivă, face haz de necaz. O femeie este frumoasă atunci când este vulnerabilă, căci puterea ei derivă tocmai din această nebuloasă ascunsă bărbaţilor. O femeie este frumoasă atunci când zâmbeşte ca o lacrimă, dar şi invers. O femeie este frumoasă atunci când erupe cu naturaleţea ei. O femeie este frumoasă atunci când se joacă cu cuvintele la fel cum se joacă şi cu sufletele celor din jurul ei. O femeie frumoasă, pentru cei din jurul ei, o să fie mereu rea! O femeie este frumoasă atunci când dansează ca o sirenă, când se pliază genuin în raza muzicii. Când se identifică cu muzica. O femeie este frumoasă atunci când ştie ce vrea, chiar dacă nu ştie. O femeie este frumoasă atunci când se luptă ca o leoaică. O leoaică este frumoasă când vânează pentru leul ei. Şi nu în ultimul rând, o femeie este frumoasă atunci când ştie să fie frumoasă.

Cartea se află aici

 

 

 

 

 

 

Vezi interviul si pe Aporia

Emisiunea întreagă de la Radio Guerrilla este aici (audio)

 

16 Replies to “Când este o femeie frumoasă?”

  1. S-a tot vorbit despre asta, dar ceea ce spui tu este cu adevarat original.Cu siguranta ca multe persoane se regasesc in randurile scrise de tine! Ti-am citit si cartea, inspirata de o recenzie, si va fi un adevarat succes ( in cazul in care nu este deja). Multa bafta in tot ce faci!

  2. draguta si de ce nu indrazneata incercare de alinieri de cuvinte. dar nimic din ce nu s-a mai spus. nu pot sa nu remarc ca te cheama George. am sa deduc deci ca esti baiat/barbat. Cred ca un barbat rare ori are timp sa scrie despre o femeie, e prea grabit sa o devoreze.. asa ca fie nu iti plac suficient de mult (femeile), fie nu ai dat inca de gustul real al uneia si o contemplezi visator, cu ochii deschisi, asternandu-ti pe hartie impresiile, ca sa le bucuri.. tot pe ele, poate poate iti vor returna favorul intr-o buna zi;)..good luck!

    1. Nu ştiu ce deducţie foloseşti, dar cred ar trebui un pic revizuită. În plus, un articol nu spune aşa de multe despre o persoană aşa cum laşi tu să se vadă. Este important ca aici, pe blob, să discutăm despre articole, idei, nu despre viaţa personală a unui sau altuia.

  3. O sama de stereotipuri. N-ar strica sa arunci o privire peste literatura feminista (daca nu ai facut-o deja), poate o sa vezi de ce stereotipurile astea sunt si false si daunatoare.

    Si inca ceva, fara legatura directa: as fi bucuros daca nu ai mai posta pe grupul facultatii de filosofie din Bucuresti. Vreau sa fiu pe grup, dar nu vreau sa aflu in fiecare zi ce ai mai postat nou. Pur si simplu urmaresc alte bloguri si alti autori.

    Cu bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *