facebook-logo

Facebook nu este despre persoanele pe care le cunoşti personal. Sigur, la nivel discursiv, însă în esenţă este mereu despre persoanele pe care nu le cunoşti personal. Pentru oamenii inteligenţi, Facebook este pentru promovare şi Marketing. Pentru turme? E site de matrimoniale. De aia Facebook este făcut pentru cei din exteriorul tău, necunoscuţi.

În fond, toţi cei care te cunosc personal, te judecă „virtual”, în funcţie de ce postezi, diferenţa fiind dată evident de modul de percepţie. Deşi te cunosc în viaţa reală, tocmai pentru că au acces direct la o fâşie din viaţa ta, compară cu ceea ce oferi în viaţa ta virtuală.

De cele mai multe ori, viaţa virtuală începe să ghideze viaţa reală. Persoanele încep să ia decizii în funcţie de turma virtuală. Moda, în acest sens, de la produse, locuri de pierdut vremea, trasează culoarul unei vieţi virtuale trăite mundan. Astfel, nu mai ajungi să apreciezi lucrurile din jurul tău decât dacă sunt apreciate în prealabil de judecătorii virtuali. Te îmbraci cum ghidează ei, îţi formezi gusturi în funcţie de ei. Şi tot aşa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *