Probabil stirea lunii, daca nu a anului: Will i.am, renumitul cantaret si compozitor, il da in judecata pe Pharell, un alt cantaret si compozitor celebru, pentru ca foloseste sintagma “I AM”. Pharrell Williams are un brand numit “I am other”, iar Will i.am, dupa cum se vede, considera ca este unicul stapan al sintagmei “Eu sunt”. Probabil al existentei in genere. Cei doi nu sunt interesanti decat in masura in care putem sa scoatem la iveala o idee demna de cascadorii rasului. Poate si ai plansului. De ce nu?

Postmodernismul este ispititor pentru ca da in vileag cultul omului exacerbat. Practic, in postmodernism, turma isi recapata stima. Nu mai avem de a face cu vedete. Pentru ca omul consumator devine acum vedeta. Asa a luat nastere Facebook si succesul implicit. Asa au aparut toate reclamele care fac din omul de rand un etalon al succesului. Cumperi, existi! Sper sa nu ma dea in judecata si pe mine  Will i.am!

Situatia aberanta descrisa mai sus nu face decat sa confirme ca omul actual este dominat de vointa de putere, aia de la Nietzsche, evident. Cu cat isi exercita dreptul de a face ifose, cu atat devine mai important. Cu cat se lasa sedus de propria sa ispita, omul contemporan tinde spre culmi ce pareau in trecut de neatins. De aia contemporanul este legat de Supraom, tot de la Nietzsche, hai si Dostoievski. Pentru ca toti au impresia ca au ceva de spus. Pentru ca toti, in ziua de azi, avem dreptate. Niciunul nu da gres. Toti suntem negresit intelepti si buni la toate.

Spre deosebire de Evul Mediu unde totul era “mediu”, acum totul este “supra”, “extra”. Se vede si la kilogramele in plus pe care le purtam cu fala prin lume. De aia acum ruleaza la cinematograf Superman. Si de aia apar unii care sunt indreptatiti sa confiste alfabetul, altii sa omoare in voie. De aia suntem asa de usor de manipulat, de trunchiat. Si tot de aia ne imbatam cu iluzia ca toti avem dreptate. Pai daca toti avem dreptate, atunci niciunul nu are dreptate! De unde si aporia!

Citeste mai mult: http://www.avocatura.com/cum-ar-fi-sa-te-dau-in-judecata-pentru-ca-existi–s7841.html#ixzz2XWlSyQ00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *