Am tot spus că există nişte lucruri care ne leagă, care ne ţin şi ne definesc ca gen. Femeile, chiar şi cele mai mari duşmance, când e vorba de o problemă ce ţine strict de feminitate, se ajută, se susţin, îşi sorb greutatea şi încearcă s-o scoată la capăt. Bărbaţii, la fel! Însă nu ţineam să ajung aici, să arăt că, într-o anumită măsură, suntem diferiţi, când se vede foarte uşor că aşa este, deşi genetic, anatomic lucrurile arată că suntem destul de apropiaţi.

Bărbaţii vin din stele pentru că sunt idealişti, pentru că vor să corupă, să se joace cu prada, să fie una cu mijlocul. Femeile se joacă mai tot timpul, ele sunt, din punctul meu de vedere, singurele care chiar dansează şi sunt naturale. Bărbaţii sunt mai crispaţi, şi asta pentru că ei au o ţintă de atins, de cotropit. Pentru ei, femela este destin până ajung să pună mâna pe ea. Restul e doar utopie poetică şi încrâncenare artistică.

Femeile sunt de pe pământ pentru că ele reprezintă viaţă, ele dau viaţă, ele fac posibil acest cerc vicios şi corupt. Bărbaţii, în goana de a pune mâna pe pradă, devin idealişti, trasează cu rigla un spaţiu incert. Acum, să nu înţelegeţi că femeile nu procedează la fel. Nu! Şi ele trasează un spaţiu, îşi corup mundanul pentru a-l pune într-un pat al lui Procust, dar ele o fac din dorinţă de stabilitate şi fermitate, din nevoia de a învinge vulnerabilitatea. Se spune că adaptabilitatea este singura formă reală de putere. Femeile nu sunt puternice fizic, însă sunt abile, deţin frâiele, iar gorilele dau din mâini.

23 Replies to “Bărbaţii vin de pe Marte, femeile de pe Pământ”

 1. Ceea ce nu mi-a plăcut mie niciodată, dar niciodată la filzofie şi filozifi este că alimentează ideile preconcepute. Mai ales cînd se bagă în alea care ţin de gen.
  “deşi genetic lucrurile arată că sîntem destul de apropiaţi” – e, da, asta a fost adîncă. Destul de apropiaţi sîntem de cimpanzei, genetic vorbind. Cît era? 95 sau 98%?

  1. Cred ca daca rasfoiesti cateva carti de anatomie, genetica, etc o sa vezi ca nu alimenteaza nimeni nimic.

  2. de acord cu catalina… articolul e f slab.. nu e inchegat.. are un ghiveci de idei unele mai slabe.. altele.. doar imbracate frumos si puse toate intrun articol cu 2 paragrafe….. discutia oricum e inutila.. inutila pt ca barbatul domina femeia e dominata.. si fi dominat nu inseamna a te lasa dominat.. cuvantul e puternic in semnificatia lui si nu lasa loc de jocuri.. si inutila pt ca “dupa 30 de ani de studiu, nici acum nu pot sa spun cu adevarat ce vor, de fapt, femeile”.. si omu’ era inconjurat de cocs femei si gandire.. mancare si somn se intelege ca nu prea erau cunoscute.. era freud.. (Domnule george… exista si alte modalitati mai putin feminine-masculin de a implini androginul.. asta presupunand intro oarecare masura ca ai si crezut ce ai scris).. :-h

 2. Foarte interesant! Te-aş contrazice un pic la partea cu “Femeile, chiar şi cele mai mari duşmance, când e vorba de o problemă ce ţine strict de feminitate, se ajută, se susţin”. Diferenţa dintre bărbaţi şi femei în cazul ăsta este foarte mare, femeile sunt mult mai uşor răutăcioase, invidioase, chiar ipocrite. Astfel că susţinerea nu vine atât de uşor, iar dacă vine-excluzând cazul prieteniilor- e, de regulă, ca urmare a vreunui interes propriu. E doar părerea mea!
  În rest… “gura păcătosului adevăr grăieşte”! 😀

 3. Barbatii au puterea fizica, femeile au puterea manipularii, a “dedesubturilor”. Barbatii cand sunt dusmani, rar formeaza o echipa pentru a atinge un scop comun, si chiar si atunci…pastreaza o anumita distanta, se poate vedea la ei dusmania.Femeile cand au un scop comun, devin de multe ori ipocrite si se unesc pentru a reusi impreuna, apoi se tradeaza.
  Barbatii simt nevoia sa fie “cei mai tari” la nivel superficial, sa aiba cele mai multe si cele mai frumoase femei, cele mai puternice masini, sa ridice cele mai multe greutati.De aici vine “joaca cu prada”, adora sa vaneze si sa demonstreze ca pot capata orice prada. Apoi, cand “prada” adica femeia, este prinsa, le piere interesul si vor sa vaneze urmatoarea prada.Femeia ravneste instinctual dupa protectie, ea este cea fragila, cea care doreste sa gaseasca un umar puternic pe care sa-si sprijine capul. Odata ce-l gaseste, isi doreste sa-l pastreze si sa-i fie fidela trup si suflet.Manipularea este arma femeii intr-o lume in care barbatii detin puterea fizica.Ea poate deveni o arta, este o arma extrem de puternica, greu de folosit dar accesibila femeilor.

  Asadar, femeile si barbatii sunt egali, dar DIFERITI. Au fiecare puncte slabe si puncte forte. Iar chestia cu lipsa idealismului la femei…mi se pare o leaca exagerata. Fiecare isi urmeaza instinctul, poate tie ti se pare ca instinctul vostru e mai “nepamantean”. Privind altfel…femeile adora poezia, romantismul, etc…asta le face mai idealiste si mai visatoare decat barbatii, ei avand o viziune “carnala” a dragostei.

  1. Citeşte mai atent fraza aceasta: “Bărbaţii, în goana de a pune mâna pe pradă, devin idealişti, trasează cu rigla un spaţiu incert. Acum, să nu înţelegeţi că femeile nu procedează la fel. Nu! Şi ele trasează un spaţiu, îşi corup mundanul pentru a-l pune într-un pat al lui Procust, dar ele o fac din dorinţă de stabilitate şi fermitate, din nevoia de a învinge vulnerabilitatea.” Scrie destul de clar că şi femeile sunt idealiste.

 4. Deci sustii de fapt ca diferenta vine din impulsul care-i impinge la idealism atat pe barbati cat si pe femei, nu din existenta unui idealism mai accentual la barbati.

    1. am milă, dar ca să mi-o păstrez…o să trebuiască să comentezi toate articolele mele de acum încolo:))

   1. gandindu-ma la momentele in care am coitsnentizat ca am fost proasta (nu foarte multe, dar marcante) am realizat ca partile bune ale personalitatii mele sunt sculptate de aceste momente. ele reprezinta pentru mine motive de a fi mai buna e ca atunci cand apreciezi asfaltul dupa offroad sau apa dupa o betie.

  1. ei asta e culmea.. dar ceerdai ca suntem perfecte? pai daca nu am avea momente, atunci am fi poate perfecte.. normal ca avem momente din astea , ca tot omu’. acum na. asta sper sa nu fie o scuza pt un caz la care te referi tu poate si voi aveti momentele voastre.. suntem clar specimene diferite si trebuie sa ne intelegm ca atare

 5. “Şi ele trasează un spaţiu, îşi corup mundanul pentru a-l pune într-un pat al lui Procust, dar ele o fac din dorinţă de stabilitate şi fermitate, din nevoia de a învinge vulnerabilitatea. Se spune că adaptabilitatea este singura formă reală de putere.”

  ……
  Foarte adevarat!

 6. Felicitari!!!
  Sunt de aceeasi parere cu ceea ce a spus mai sus “CRISTIANA” : Asadar, femeile si barbatii sunt egali, dar DIFERITI.
  Evident si tu ai dreptate!!! Spor in continuare!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *