Patru judecători de la Tribunalul Bucureşti au fost reţinuţi pentru că aveau pofte. Mă gândesc, acum, de ce ar fi luat şpagă faină? Să facă gogoşi, nu? Să facă o plăcintă cu mere, un tort? Poate că dintre toate bunurile de pe lume tot făina este cea mai graţioasă. Nu este românul, în mentalul colectiv, un iubitor de pâine? Poate de circ?

“Cei patru judecători din cadrul Tribunalului Bucureşti – Secţia a VII-a civilă, personal sau prin intermediari, au pretins şi primit de la practicieni în insolvenţă, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai întreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitată sume de bani cuprinse între 10.000 – 15.000 lunar sau sume globale de 3.000 – 4.000 lei sau bunuri (carne, făină, cherestea, obiecte vestimentare) în scopul de a îndeplini/ a nu îndeplini sau a întârzia un act privitor la îndatoririle de serviciu ori pentru a-şi exercita influenţa pe lângă magistraţii judecători, de la diverse instanţe din Bucureşti sau din ţară, utilizând informaţii deţinute prin prisma atribuţiilor deduse judecăţii, pe care le-au pus la dispoziţia lichidatorilor judiciari, implicaţi sau interesaţi în procedura insolvenţei unor societăţi comerciale”, ne arată Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Este interesant că românul ar lua şpaga orice. Dacă judecătorii se pretează la nişte făină, mă întreb, prin alte instituţii oare ce se mai rulează? Nişte mici? Cu muştar? Oţet? Porumb? Grâu? Poate cine ştie, oamenii vor să mănânce nişte colivă. Pe acest principiu, poate că ar trebui să fie servită colivă autorităţilor române! Cu lumânări, eventual nişte zahăr pudră!

Citeste mai departe http://vasiliumiclea.ro/judecatori-retinuti-pentru-faina/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *