Oradeanul Catalin Popa, licentiat in filosofie la prestigioasa Universitate Sorbona, a pastrat ceva din spiritul si revolta filosofiei si astfel a atacat direct taxa radio-TV. In calitatea sa de director al unei mici companii din Oradea, a constatat cu stupoare ca “trebuie” sa plateasca taxa radio-TV, desi “firma noastra nu-si plateste angajatii ca sa se uite la televizor. Fetele mai asculta radioul, dar nu programele SRR”.

Impreuna cu avocatul sau, Cristian Rusu, a mers in instanta, castigandu-si dreptul de a nu mai plati o taxa abuziva: “Legea 41/1994, privind organizarea SRR si a SRTV, obliga la taxa de abonament catre serviciile publice de radiodifuziune si de televiziune posesorii receptoarelor de radio si de televiziune, in timp ce HG-urile obliga persoanele juridice sa plateasca pentru sediul social o taxa lunara pentru serviciul public de radio si pentru cel de televiziune. Practic, desi pe lege trebuie taxati posesorii aparatelor radio si tv, Guvernul a pus la plata toate persoanele juridice, indiferent ca au sau nu asemenea aparate”, afirma avocatul.

Dincolo de argumentele specifice, aceasta speta a creat un precedent. In sfarsit a indraznit cineva sa puna la indoiala, cat se poate de direct, taxele pe care le impune Statul Roman. De acum nu mai ramane decat sa fie deschis apetitul romanilor pentru justete. Ceea ce poate fi destul de sinuos, mai ales cand vorbim de societatea actuala. Si mai ales ca romanul nu este inca obisnuit cu spiritul revoltei, al ideii ca Statul nu poate face abuzuri daca lumea iese in strada.

Citeste mai mult: http://www.avocatura.com/un-avocat-si-un-filosof-au-invins-taxa-radio-tv-s7806.html#ixzz2XJpt9dpR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *